Какво да ям преди класа по йога?

Това-онова, но преди всичко – нещо малко, но вкусно и засищащо
Какво да ям преди класа по йога?

Предполагам, че преподавателят ви по йога ви е казвал, че не трябва да идвате на тренировка току-що хапнали. И добре, че ви е предупредил. Защото, повярвайте ми, много от асаните ще ви накарат да съжалявате, че някога сте яли :) Особено ако сте се посветили на ей тази разновидност на практиката.

Не е добра идея обаче и да идвате гладни в класа, с къркорещи стомахчета. Нито ще имате тонус, за да оцелеете през целия час, нито ще се чувствате комфортно. 

Затова ви съветвам да гризнете нещичко час-два преди сесията. Заложете на продукти, богати на минерали и витамини, нека си имат и добър запас от протеин. Целта е консумацията им да ви зареди с необходимата енергия, да предотврати инверсии в нивата на кръвна захар и да ви направи продуктивни и готови за... йога.

Повечето йогини, например, са фенове на:

- бананите

- авокадото

- бадемите, както и редица други семки и ядки

- шейковете, особено зелените такива

Разбира се, вие може да си подберете свое меню. Включвайте в него редовно някое ново предложение, за да откриете най-подходящата за вас храна преди тренировката по йога.

Така, де, пиша всичко това, за да ви напомня, че храненето непосредствено преди практика не е престъпление. Просто трябва винаги да имате едно наум ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май