Караоке йога?

Поредната екстравагантна идея от САЩ :)
Караоке йога?

О, да! Има такава, няма майтап. Става въпрос за разновидност на практиката, при която се комбинират песни + танци + асани.

Любопитната идея е на американската инструкторка Дженифър Пастилов. Изглежда креативната мадама страшно обича да пее и е намерила добър начин да комбинира тази своя страст с преподаването ;)

Всъщност, засега караоке йога е само план-проект – през декември миналата година се провежда първият и единствен урок, който е заснет от голяма американска телевизия.

А в момента Дженифър преговаря с фитнес клуба, в който обучава, практиката да стане част от редовния график. Очаква се това да се случи през август, когато ще бъде организирана нова сесия :) Музикалната инструкторка твърди, че чрез курса си цели да доставя радост и забавление на хората.

Ако питате мен, това е поредната измишльотина, която обаче, с малко повече късмет, ще има голям успех в САЩ, убедена съм.

И въпреки че самата аз страшно обичам двете дейности – пеенето и йогата, никога не бих се осмелила да ги комбинирам. Защото йога не е парти, а пътуване към себе си, което задължително трябва да споделиш с другите, но не и по този начин.

Що се отнася до Дженифър, тя повече пее, отколкото преподава, ама това си е нейна работа :) Е, вижте видеото и преценете сами: добра хрумване ли е караоке йогата или не съвсем? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май