Ким Катрал: "Йога спаси живота ми"

Актрисата обожава практиката
Ким Катрал: "Йога спаси живота ми"

О, да! Ким Катрал е поредният йогин сред известните, който трудно бихте могли да свалите от фитнес шалтето. Звездата от хитовия сериал "Сексът и градът" практикува разновидност на йога, в която, освен традиционните техники, са включени още физиотерапия, акупунктура и лечебни масажи.

Въпросният комплекс е сравнително нов и от всички йога хибриди може би е най-безопасният – при него рискът от контузии е нисък. Тук се набляга най-вече на интензивни разтягания и медитативно дишане, а физическото натоварване е сведено до минимум.

Самата Ким твърди, че във възрастта, в която се намира (мацката е на 56 години!) това е програмата, от която има нужда, за да се чувства добре. Нещо повече: "Йога спаси живота ми!", признава в интервю за популярно американско издание холивудската дама.

Преди да се захване с по-спокойното фитнес занимание, Катрал е разчитала най-вече на интензивни кардио програми, които да поддържат фигурата ѝ. Днес обаче кардиото е останало на заден план и вече не е толкова важно за нея.

Браво, Ким! Харесваме отношението ти към здравето, продължавай в същия дух.

А вие може да откриете още йога новини на: https://www.facebook.com/FitWell.bg. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май