Койна Русева бори стреса с йога

Койна Русева бори стреса с йога

Вече от доста време 50-годишната Койна Русева поддържа духа и тялото си с йога. Едва ли някой би си го представил за актрисата, която описват като Желязна лейди или като респектираща. Доста често и с двете, включвайки и хипнотизиращите й сини очи, които в зависимост от ролята, а може би и случая - кой знае, докарват добре известния смразяващ поглед. Все пак тя умее и да чува, но тези, на които има доверие.

Освен йогата, другото ценно оръжие на екранната Красимира Зарева от сериала "Пътят на честта” по Нова тв е дисциплината. Това е дисциплина, изградена от треньор по плуване – баща й, и директор на училище – майка й, и подхранвана от самата Койна.

Защото тъкмо с дисциплина актрисата, която ще отбележи 52-рия си рожден ден на 2 май, поддържа идеалната фигура, с която впечатлява и в социалните мрежи. Дисциплината е и ключът към блестящото й развитие в професията. "Това е тежка, сериозна работа – нашата, актьорската. Изглежда лесно, но изобщо не е така”, каза Койна в скорошна своя медийна изява.

Тъкмо, защото професията й изисква много труд и отдаденост, Койна Русева почувствала потребност да изнамери начин да опитоми ума си, да го смири, за да не препуска постоянно. Случвало се да не може да заспи от мисли за това, което й предстои, за поредния проект, по който работи, или пък за предстоящата премиера, когато пък именно е нужен пълноценен сън.

Само че тъкмо тогава артистът будува, а в съзнанието му преминава текстът на цялата пиеса. Търсейки как да успокои ума си, Койна Русева стигнала до йогата. Вече е доста напред. Видя се още през пролетта миналата година, когато актрисата сподели снимки, за които позира в различни йога упражнения. "Никога не съм предполагала, че йога може да ми даде такива "опции” за тялото и такова спокойствие на ума. Но както виждате съм с правилния учител”, написа Койна към снимките с учителя си.

Физическите натоварвания й помогнали да се държи в кондиция в мрачните периоди на затегнати на мерките в пандемията. Спортът плюс кулинарията, защото като зодия Телец Койна умее да готви. Всъщност и къщната работа не й чужда, защото преди време е споделяла, че наред с натоварения й график и ангажираността с трите й деца, които вече са пораснали, тя и готви, и чисти, и пуска пералня. По няколко пъти. "Ако човек се плаши да завърти една пералня или да забърше праха вкъщи, значи той се плаши от живота. А така много приятно се разнообразяваме. Даваме на мозъка възможност да преминава от едно в друго и да си почива”, признава Койна.

Що се отнася до преминаването й през пандемията, актрисата, която винаги е съумявала да съчетава емблематичните си изяви в театъра с тези в телевизията и в киното, в нито един момент не допуснала пропукване на дисциплината й. Действала като войник. И именно с придържането към обичайни, планувани дейности, Койна Русева запазила вътрешния си мир и спокойствие, както и идеалните си мерки. Не качила нито един килограм, пише "Уикенд".

Тя поддържа спортната си форма и кондиция, които вероятно не са без значение в професията й, не само с физически натоварвания, а и с добра храна. И въпреки че понякога е доста заета, актрисата не нарушава хранителните си навици. В гилдията даже се говори, че Койна Русева често си носи домашна храна в кутии. В контекста на спортните й активности, актрисата прекарва първите дни от новата година на ски в австрийски зимен курорт.

ключови думи:
Койна Русева

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април