Красиви и след гореща йога

С ей тези полезни съветчета
Красиви и след гореща йога

Както споменахме вече, горещата йога или т. нар. бикрам е изключително подходяща физическа активност за есента. С нейна помощ ще стоплите тялото и душата, ще подобрите гъвкавостта, издръжливостта и силата си. Така че не се чудете, а ѝ се посветете още тези дни.

Междувременно, нека ви дадем няколко важни препоръки за поддържане на външната обвивка на лицето преди и след подобна сесия.

- Мили, дами (и господа)! Най-важното нещо е да отивате на практика с чиста и негримирана кожа. Защото, сещате се – когато започнете да се потите яко, целият макиаж и мръсотия ще се размажат по физиономията ви, което ще създаде предпоставка за възникване на възпаления и други неприятности. Затова предварително си свършете работата и с памучен тампон и тоалетно мляко отстранете всеки намек за прах и козметичен продукт по лицето си.

- След приключване на сесията и след напускане на горещата зала порите ще се свият адски бързо, не се съмнявайте. Затова, за да минимализирате риска от замърсяване, отново измийте муцунката си. Ползвайте по-нежен почистващ продукт обаче, тъй като има вероятност жегата да е повишила чувствителността на външната ви обвивка.

- Не на последно място: хидратирайте! Нанесете овлажняващ крем за вашия тип кожа, с което ще предотвратите неприятното лющене в резултат от липсата на влага.

Това е то – правилата са простички, но ако ги спазвате, всичко ще бъде наред.

Във фен-страницата ни във фейсбук пък ще откриете още полезни съвети. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април