Лесни йога пози на работното място

Лесни йога пози на работното място

Ще Ви представим някои йога пози, които могат да се изпълняват и на работното място, без това да пречи на функционалността на работата, и не само това, но и биха могли да спомогнат да се изявите на работното си място.

1798035


Рамене
Изправете гръбначния стълб добре и повдигнете гръдния кош. Завъртете раменете си назад с кръгови движения няколко пъти, след това ги оставете да се отпуснат. Поемете дълбоко въздух с цялото тяло, след това издишайте по същия начин. Издишвайте бавно и спокойно, оставете тялото ви да се отпусне. Направете това няколко пъти докато почувствате тялото си напълно отпуснато.


Очи
Очите се преуморяват най-лесно в офис, затова е хубаво да ги упражняваме. Повдигнете очи от работата или компютъра и се концентрирайте в определено място на някоя от близките стени. Представете си кръг на стената и следвайте неговата външна линия с поглед първо в едната посока след това в другата. Повторете упражнението, но на по-далечна стена. След това на нещо близко (но не на компютъра). Тази процедура се повтаря няколко пъти.


Китки
Китките също се претоварват и това може да доведе до проблеми със сухожилията и други части на китките. За да се намали вероятността от това трябва да ги упражняваме няколко пъти на ден. Завъртете бавно първо едната, после другата китка. Започнете движението по посока на часовниковата стрелка, после сменете посоката. Размърдайте пръстите на ръцете.

ключови думи:
йога лесно офис

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април