Малък йога кът. Вкъщи

Или как да пренесем практиката си у дома
Малък йога кът. Вкъщи

В един идеален свят всички щяхме да разполагаме с огромна зала за тренировки по йога в дома си. И, да, подът в стаята ни щеше да е изработен от романтичен дървен материал. А пък големият ни прозорец щеше да гледа към красива, зелена градина :)

Освен това, всяка сутрин щяхме да се събуждаме най-късно в 4:30, пълни с енергия и щастливи само от това, че сме живи. Боси или по шарени чорапки, щяхме да изтичваме към личното си студио и да започваме практиката си, минути преди слънцето да се е показало на хоризонта. Уви, светът никак не е идеален.

Това обаче не трябва да се превръща в пречка пред намеренията ви да си спретнете йога оазис вкъщи. Възможно е – просто трябва да вложите малко въображение и желание и ще се получи. Ето как:

Използвайте това, с което разполагате: Е, да, малко хора могат да отделят цяла стая от жилището си за тренировки. Но, всъщност, такава не ви е нужна. Едно скромно ъгълче от нея ще ви стигне, не се съмнявайте. Всъщност, всичко, от което имате нужда, е достатъчно място, за да се разтегнете хубавичко във всяка една от любимите ви асани.

inm.comБъдете мобилни: Хубавото е, че не сте длъжни да разстилате йога постелката си на едно и също място всеки път. Даже никак не ви препоръчваме да го правите, защото така неусетно ще превърнете практиката си в досадна рутина. А това не бива да става.

Така че следващия път, когато приключвате сесията си, поемете дълбоко въздух, отпуснете раменете назад и се огледайте. Стаята все още има четири ъгъла и всеки от тях може да бъде използван по предназначение :)

Осигурете си красива гледка: Не ви се намира голям прозорец, гледащ към Шаолин? Ааа, даже нямате прозорец? Е, нищо, това не е проблем. Просто изберете нещо, което обичате и го сложете пред погледа си – плакат на Буда, декоративно лимонено дръвче, снимка на любим човек. Ще се уверите, че тези предмети ще окажат крайно успокояващо действие върху вас и ще ви подействат вдъхновяващо.

Пречистете енергията около себе си: Може да ви звучи малко претенциозно, но понякога върши работа – особено когато сте крайно стресирани и напрегнати. Спокойно. Не е необходимо да изпълнявате древни храмови ритуали или да горите билки, които сте набрали от градинката пред блока :) Просто седнете на пода, кръстосайте крака и затворете очи. И... пуснете поток от крайно положителни мисли да тече през цялото ви съзнание. Точно така.

Е, честито! Вече имате малък йога кът, който може да оставите само за себе си или да споделите с приятел. От вас зависи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май