О, да! Рекордьори сме по йога

Абсолютно заслужено
О, да! Рекордьори сме по йога

Сигурно вече разбрахте голямата новина, нали? Нека я повторим, защото звучи хубаво: в неделя в столичния Южен парк повече от 300 човека поставиха рекорд по най-дългата йога верига. За ваша информация, досега това постижение държаха американците с 255 участници. Мда. Очакваме да се видим скоро в Книгата на Рекордите на Гинес. 

Всъщност, българският опит стартира още в събота, но не успя да завърши с желания резултат. Ден по-късно обаче нещата си дойдоха на мястото: голямата група от нашенски йогини успя да спази верижната последователност при изпълнението на точно три асани и постигна заслужения успех.

Водещ на събитието беше Даниел Петров – преподавател по йога и създател на спортен клуб "Скорпион". Специално за Fitwell.bg Дани сподели, че това е бил един от най-вълнуващите моменти в живота му, а изживяването за всички било уникално.

1058173Yoga club "Scorpion"/Facebook.com

Този рекорд допълнително потвърди убеждението ми, че почитателите на йога у нас стават все повече и повече.

Иска ми се да вярвам обаче, че не практикуваме само, защото въпросната активност е модерна, а защото съдейства за цялостното ни развитие и ни носи положителни емоции.

Нещо повече, нека винаги се забавляваме на йога шалтето – така, както по време на поставянето на рекорда. Защото йога е начин на общуване и приемане на света, а не отшелническо занимание.

1058171Yoga club "Scorpion"/Facebook.com

Е, да се поздравим за постижението! А ако искате заедно да реализираме още много успешни начинания, побързайте да ни станете другарчета във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май