Поза на седмицата: герой 2

Да я направим!
Поза на седмицата: герой 2

Сигурно сте се уверили сами, че "герой" е чудесно йога упражнение, което няма нужда от допълнителна реклама. Така че вместо да го хваля излишно, смятам да ви покажа една негова вариация, която със сигурност ще ви хареса. Тя е малко по-трудна от базовото движение, но представлява наистина прекрасно разтягане.

Съветвам ви да я правите само при условие, че сте напреднали в практиката и, че нямате проблеми с коленете, кръста и гърба. Хубаво е преди да я реализирате сами, да я направите съвместно с инструктор или по-напреднал от вас.

Е, готови ли сте?

  • Както си му е редът, седнете на колене върху удобна постелка. Сега спуснете дупето на земята, между краката си. Хоп! Целта ви е прасците и петите ви да опрат във външната страна на бедрата. Препоръчително е да сте упражнявали много пъти асаната, така че сега тя да не ви създава никакъв проблем.
  • Бавно и контролирано спуснете гърба и легнете на пода. Старайте се да не раздалечавате коленете, за да почувствате наистина пълноценно разтягане. Свийте ръцете над главата и с всяка хванете противоположния лакът. Ей тази трябва да е крайната ви позиция.
  • Останете в позата за няколко дълбоки вдишвания и издишвания и после внимателно изпънете краката и ръцете. Изправете се.

Това е, надявам се, че опитът ви е харесал. Ще се радвам да споделите впечатленията си във фен-страницата ни във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май