Поза на седмицата: триъгълник

Как сте с геометрията на шалтето?
Поза на седмицата: триъгълник

Знаете ли кой ни беше най-омразният предмет в училище? Познахте – математиката, да. Още сънуваме един и същ ужасен кошмар: как се потим над поредното контролно, пълно с неприятни знаци и цифри. Бъррр! Който ги е измислил, заслужава... много любов и здраве ;) 

Ако трябва да бъдем честни обаче, геометрията ни тормозеше повече от алгебрата. Цялата истина, всъщност, е, че геометричните фигури, с техните смахнати градуси и радиуси, ни затрудняват и до днес. А към настоящия момент – най-вече в йога практиката ни.

Точно така. Асаната, която ни предстои да ви покажем, определено не е сред любимите ни упражнения. Честно казано, правим я с откровена неохота, но...

Както може да се досетите, тя безспорно е хубаво движение, което, ако се изпълнява редовно, може да подобри значително балансовите умения на практикуващия. А, уверили сме се, да се тренира равновесието е важна задача, така или иначе. Искате и вие да усъвършенствате геометричните си способности на постелката? Няма проблем.

Приканваме ви да реализирате с нас въпросната поза. Наричат я триъгълник и, да, тя има много вариации и модификации. Но днес ще ви покажем базовото движение, най-лесното.

Та, готови ли сте?

  • Заемете изправен стоеж и разтворете краката. Нека коляното на десния ви крайник сочи напред, а лявото - настрани. Идеята е да образувате нещо като равностранен триъгълник с крачетата си. От едната си страна той трябва да сключва 45 градуса с тялото, а от другата – 90. А тъй като не желаем да предизвикваме на двубой и вашите математически умения, бързаме да ви покажем снимка, за да се ориентирате по-добре:

inm.com

  • Опитайте се да държите крайниците изправени и сега спуснете лявата ръка към съответстващия й крак. Междувременно изпънете дясната нагоре, към тавана.
  • Харесайте си опорна точка в пода, осигурете си баланс и едва след това вдигнете погледа и брадичката към изпънатите пръсти на лявата ръка. А така!
  • Останете в тази поза за няколко минути, дишайте нормално и спокойно. След това се върнете в изходно положение, сменете краката и повторете движението и на другата страна.

Е, толкова математика за днес. Следващия път продължаваме с нови сили, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май