Тишината е... музика в йога

Би било добре да я слушаме от време на време
Тишината е... музика в йога

Не знам как сте свикнали вие, но има хора, които винаги практикуват йога на музика (всъщност, правят почти всичко с музикално оформление), в което няма нищо лошо, всъщност.

Истината е, че правилно подбраният плейлист притежава потенциал да допринесе за по-успешното и пълноценно осъществяване на сесията, да подобри концентрацията на практикуващия и да задълбочи и развие положителните му усещания по време на заниманието.

Разбира се, когато става въпрос за йога, в никакъв случай не е препоръчително тонколоните да се "надуват", ако ме разбирате какво имам предвид. Препоръчително е музиката да е тиха и успокояваща, да позволява на съзнанието да я приеме и използва по правилния начин, а не да го разсейва.

Въпреки всичко, ако сте музикални "йогини" обаче, добре е от време на време да оставате на тихо. Това поне съветват колегите от специализираното издание "Yoga Journal". Според същите, практикуването в тишина е полезно, защото помага на индивидите да чуят и наблюдават "естествените" звуци на обкръжаващата ги среда, както и да се заслушат във вътрешния си глас, който може да бъде заглушен от парчетата на любимата банда.

Иначе казано, сваляйте слушалките понякога – това няма да ви навреди, даже напротив : )  

ключови думи:
музика йога сесия тишина

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април