4 места в света, които НЕ можеш да посетиш

Защото са забранени
4 места в света, които НЕ можеш да посетиш

Име места по света, които не са достъпни за всеки. Вижте кои са те и защо всъщност са пазени толкова сериозно.

Змийският остров

1704246Techeblog

Ha  90 мили от град Сао Пауло се намира "Змийският остров",koйтo е  един от най-смъртоносните острови в света, заради хилядите отровни змии, които се намират на него. Обитателите на острова не са какви да е змии - а от вида lancehead - едни от най-отровните в света. Бразилските сили на реда са забранили достъпа на цивилни на острова. Учените са изчислили, че змиите са толкова много, че се пада по една змия на всеки 5 кв. м

Трезорът, в който се пази рецептата на Кока-кола

1704245www.coca-colacompany.com

Повече от 125 години Кока-кола пази в тайнa рецептата на газираната напитка. Въпреки, че до корпоративния музей на компанията в Атланта е разрешен достъпа на любители на безалкохолната напитка, ултра-тайната формула от 1886 година се пази строго в метална кутия във високотехнологичен трезор, достъпа до който е строго забранен. 

Архивите на Ватикана

1704244http://www.cruxnow.com/

Зад стените на Ватикана  са скрити тайните архиви, които пазят огромната история на Светия престол, заедно с исторически и държавни документи, папските счетоводни книги и друга официална кореспонденция - като някои от ценните книжа датират още от осми век. Сред скритите предмети са писма от Микеланджело и писмо от кралицата на Шотландия писано, докато тя е в очакване на екзекуцията й. Архивите, които са официална собственост на текущата папата, са в размер над 52 мили от рафтове с повече от 35 000 предмети.

До тях достъп има много малък персонал, който се грижи за архивите. До тях могат да се докоснат само малцина квалифицирани учени, които преди да влязат при тайните на Ватикана преминават дълъг и строг процес.

Пещерите Ласко във Франция

1704248Wikipedia

Тази сложна поредица от пещери, разположена в Северозападна Франция, е дом на едни от най-известните примери за палеолитни пещерни рисунки откривани досега в историята. Древните произведения се смятат датират от 17 000 години и изобразяват най-вече снимки на големи животни. Пещерите са част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки това от 2008 г. насам достъпът до пещерите е напълно забранен за обществеността. Само шепа учени могат да влизат в древната пещера и то само през няколко дни в месеца, за да изучават пещерните рисунки. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май