CafeSolo. Или кафеварка в неопрен

Едно дизайнерско вдъхновение с аромат на кафе
CafeSolo. Или кафеварка в неопрен

Има неща в живота, които са уникални и съвършени. Едно от тях е кафето. Тайнствен ритуал, водещ до пристрастяване още от първата горчива глътка. Вдъхновяващата му консистенция е тема на размисли и страсти от векове насам.

Точно днес обаче кафето заема второстепенна роля, тъй като прожекторите на славата са насочени към технологията по приготвянето му. А именно към CafeSolo – неустоимата кафеварка, дело на датската компания Eva Solo, чиито изящен дизайн прекрасно допълвa преживяването от сутрешната чаша кафе. Ииили следобедната...

Семплото на пръв поглед творение представлява гарафа от топлоустойчиво стъкло. И тъй като това е само началото, ето кои са останалите компоненти – филтърна фуния, "интелигентна" капачка, която се отваря автоматично, когато наливате кафето, плюс неопренова дрешка (в разнообразни цветове) за поддържане на температурата и платмасова бъркалка.

Сега навярно се питате каква е цялата философия. Преди всичко, това не е обикновена кафеварка, нито има нещо общо с тривиалния термос. Технологията, най-общо казано, се доближава до принципа на така наречената "френска преса". Затова приготвяйки кафе по този начин, е възможно по-добре да се улови ароматът и да се извлекат маслата, намиращи се в кафеното зърно.

Добре де, но как да си направите любимата напитка?

Хубаво е предварително да затоплите стъклената кана с малко гореща вода, след което да добавите вътре смляно кафе и вряла вода. Тук е моментът да споменем, че дизайнерската кафеварка се предлага с вместимост от 0,6 и 1 литър. Така че имате избор - да спретнете бързо сутрешно събуждане за половината си съседи или само за вас и любимия ви човек.

UARE Design

И така, температурата незабавно пада до около 94 градуса, което е и идеалният вариант за приготвяне на кафе. Докато разбърквате (в продължение на 10 секунди) с помощта на бъркалката, контактът между кафето и врялата вода освобождава целия въздух и го изпраща на повърхността, като около 80% от пълния аромат се проявяват още в първите минути. Кафето би могло да се направи по-слабо или с по-интензивен вкус, взависимост от предпочитанията ви, а това се определя от количеството смляно кафе, на което залагате още в самото начало.

След това поставяте филтърната фуния и капачката. Изчаквате 4 минути и... готово!

Специалният филтър всъщност гарантира, че в напитката няма да попаднат по-едро смлени частици. Гърлото на гарафата следва патентования от Eva Solo дизайн, който не позволява на течността да капе произволно върху масата, докато я наливате в чашата. Капачето пък се грижи за топлината, като се отваря автоматично, когато наклоните кафеварката, за да отсипете. Функцията на калъфа е подобна - запазва температурата на кафето идеална за около 30 минути. В допълнение, неопреновото покритие се чисти изключително лесно – можете да го изплакнете под студена вода или да го пъхнете в пералнята на 30 градуса. Всички останали части са подходящи за съдомиялна машина, което допълнително улеснява творческия процес. По-лесно от това – здраве му кажи!

Ако все още не сте наясно какво и как, изгледайте видеото. В рамките на 2 минути ще получите цялата информация - синтезирана и в цветове.

Съвсем на финала ще ви заинтригуваме и с информацията, че можете да се сдобиете с CafeSolo за около 100 лева. При желание, поръчка може да направите от тук.

Айде, хвала на кафето! И марш към галерията!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май