The Kilo: колелото, което свети на тъмно

Симпатично, градско и с една идея по-безопасно
The Kilo: колелото, което свети на тъмно

Склонни сме да обявим придвижването с колело в градски условия за едно от най-приятните достижения на ърбън цивилизацията :) Е, у нас още доста трябва да се поработи по отношение безопасността на велосипедистите, но сме оптимисти и вярваме, че е само въпрос на време.

Дотогава трябва да се кара нащрек, особено нощем. А една добра идея за повече безопасност именно по тъмно е велосипедът The Kilo, който... свети на тъмно :)

Pure Fix CyclesМоделът, разработен от Pure Fix Cycles, е боядисан със специална фосфоресцираща боя. Само 60 минути на слънце са достатъчни, за да блести около 90-100 минути на тъмно след това.

Разбира се, светещата боя по никакъв начин не е нанесена за сметка на дизайна – американският производител е известен с приятните си визуални разработки, носещи духа на съвременната градска среда. Освен това, Pure Fix Cycles се славят с качествени продукти, прецизна изработка и внимание към детайлите, особено ако са свързани с безопасността.

The Kilo се предлага с флуоресцираща рамка, със светеща капла (главината + спиците + шината блестят) или и с двете.

Pure Fix Cycles

Базовата цена, без аксесоари като специални грипове, по-сложна спирачна система и шлем, например, е 399 щатски долара.

Лошата новина е, че засега велосипедът се доставя само на територията на САЩ и Канада, а добрата, че ако някой познат ви съдейства, може да си го получите оттам като подарък и да си спестите част от разходите по доставката :)

Съществува и вариант, в който си поръчвате флуоресцираща боя/спрей и си оцветявате колелото сами. Потърпевши обаче твърдят, че ефектът е краткотраен и незадоволителен. Ние ще почакаме, докато The Kilo се появи и в Европа, а вие вижте още няколко кадъра с него в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май