Бедните двойки оцеляват по-трудно

Бедните двойки оцеляват по-трудно

Двойките с ниски доходи не успяват да изградят сериозни отношения или парите в крайна сметка стават причина за раздяла, показва ново американско проучване, в което участват над 6000 мъже и жени. Бедните страдат не само от липса на пари, казват изследователи от Калифорния. Малкото доходи развалят връзките с противоположния пол. Мнозина ще възразят, настоявайки, че парите не купуват щастието, но цифрите от проучването доказват това твърдение.

1799172

Всеки един от хилядите участници бил интервюиран в продължение на 27 минути. Резултатите показват, че караниците в семействата с ниски доходи започват именно заради липса на финансови средства. Въпреки това именно хората с ниска заплата мечтаят за традиционен брак, сватба и деца. Онези, които разполагат с повече средства предпочитат да живеят с половинките си без брак, но често връзката им издържа повече. Авторите на изследването обясниха, че именно заради тези тревожни данни американското правителство е отпуснало един милиард долара, за да направи институцията на брака по-популярна. Тези пари ще бъдат похарчени за социални програми и нови изследвания, предаде БГНЕС.

1799173

Друго проучване в САЩ показва, че за проблемите у дома е виновна и работата. Постоянните задължения в офиса се отразяват зле на семейните отношения. Двойките започват да се карат, напрежението и стрес растат, а започнат ли да работят и у дома, повече семейства свършват с развод.


ключови думи:
бедни двойки оцеляване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април