Вашата персонална велоалея

Където и да отидете, тя ще ви последва
Вашата персонална велоалея

Малко са ни велоалеите. Твърде малко. И три пъти повече да станат, пак ще са малко. Какво правим? Да бях премиер, да започна да строя велоалеи, ама не съм. Рицарските доспехи също не са вариант. Копие трудно се носи, докато караш и изобщо, и въобще...

Освен, ако някой гений не се е сетил да направи портативни алеи. Ама разбира се, че се е сетил! Компанията се нарича XFire и, освен всичко останало, прави и осветления за велосипеди. Един от продуктите в тази колекция на пръв поглед по нищо не се различава от стандартната задна светлина. На втори поглед обаче, се оказва, че освен с прозаичните светодиоди, той е оборудван и с чифт червени лазери, които прожектират две успоредни линии зад гърба ви, досущ като алея.

Пътеката отлично се забелязва на тъмно, дори и при наличието на силно улично осветление или фарове на автомобили. Направо съм склонен да се надявам, че подобна визуална граница наистина може да накара всеки автосадист да уважава личното пространство на велосипедистите малко повече. В този смисъл, дори и цената от 40 долара, плюс още 20 за доставка до България, не ми се струва прекалено скандална.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май