Героите на Том Шелтън

Тооолкова уникални...
Героите на Том Шелтън

Има място за старите вещи! И то не другаде, а във въображението на младия и талантлив дизайнер Том Шелтън.

Сладурът събира от години износена посуда (вилици, лъжици, чинии) и всякакви други безполезни предмети, които намира на различни места и дори на боклука. После, без много да му мисли, ги превръща в уникални фигурки, всяка от които носи собствено настроение и характер.

Така се ражда Есмералда - откачена, зелена, умерено зла вещица, със собствена представа за красота. Тялото й е направено от празни, консервни кутии, ръчичките й са вилици, а в едната, вместо бастун, държи... лъжица, за авторитет. Косата й е шантаво разрошена и, всъщност, някога е принадлежала на симпатична кукла, но вече не.

What The Folk Art

Ку-ку маниакът пък е стар, недействащ часовник, с разглобен механизъм, който се плези на времето с големия си, изработен от дърво, език.

What The Folk Art

Лъки е щастливо, дребничко създание, чиито крайници също са направени от прибори за хранене и като цяло изглежда доста доволен от себе си.

What The Folk Art

Изобщо героите на Том са толкова много и толкова чаровни, че са трудни за забравяне. Ако са ви станали интересни, може да ги разгледате на сайта му. Хубавото е, че дизайнерът продължава да измисля нови и интересни персонажи. А ако на вас случайно ви хрумне такъв, може да му пишете и да споделите идеята си.

Иначе готините му скулптури се продават тук, като цените им варират от 70 до 200 и повече долара – една съвсем прилична стойност за нов живот на старите предмети, нали?

Ако питате нас, смахнатите разбойници са чудесен подарък за Коледа ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май