Добре дошли в град Компир!

Един кореноплоден миниполис, вдъхновен от Истанбул
Добре дошли в град Компир!

Не, днешната туристическа разходка няма да се състои в Самоков, а в едно градче, което няма да откриете на никоя пътна карта. То е дело на английския артист Питър Руут и е изградено изцяло от... картофи.

Това, което виждате на снимките, са 60 килограма от любимите на цял свят кореноплодни, преобразени в супердетайлен градски пейзаж с помощта единствено на нож и мултифункционален инструмент за поправка на велосипеди.

Peter RootПитър издига своето творение в рамките на три седмици, прекарани в зашеметяващия Истанбул. Кръщава го Plot. Въпреки, че макетът не е точно копие на Цариград, артистът признава, че голяма част от детайлите в него са вдъхновени от турския мегаполис.

Peter RootИзборът на суровина за изграждането на Plot не е случаен. Картофите са евтини, намират се в изобилие и освен това предлагат изключително разнообразие от форми и плътности, които вдъхновяват Руут в архитектурното му начинание.

Peter RootАнгличанинът е особено доволен, че не е трябвало да избели всичките шестдесет килограма. Той използва кората на част от тях, за да постигне допълнителна дълбочина на детайла, а някои оставя почти необелени така, че да покълнат и придадат зелени щрихи на предимно жълтеникавия пейзаж.

Peter Root

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май