Как да се предпазим от комарите през лятото

Просто следвайте тези лесни стъпки
Как да се предпазим от комарите през лятото

Комарите и мухите могат да се спокойно смятат за досадата на летния сезон. Но докато ни пречат само с досадния си звук, комарите могат да ни причинят сериозен дискомфорт с ухапването си. А и да не забравяме опасността от зараза.

Ние ви предлагаме няколко лесни стъпки, които да следвате, за да спрете кошмарните комарни набези и да си осигурите комфорт както вкъщи, така и навън.

Етерични масла в помощ при борбата с жужащите насекоми

Точно така! Не е нужно да харчите пари за скъпи репеленти, чието действие все пак отминава след известно време. А и ако нямате мрежи на прозорците си, нямате друг избор, освен да прогоните комарите с... аромат. Етеричното лавандулово масло не само ухае приятно, но и ще ви помогне да прогоните комарите. Маслото от семена на нийм също може да ви бъде полезно. То има силна миризма, която действа като естествен репелент срещу комарите. Ако искате да си направите спрей за тяло обаче, трябва да го смесите с някакво неутрално олио в съотношение 1:5. Така ще неутрализирате натрапчивата му миризма. Етеричното масло от коча трева е много по-силно от репелентите, които се продават в аптеките. То има силна миризма, която гони комарите. Основна съставка на много репеленти е цитронелата. Тя има приятен аромат на лимон. Можете да я смесите с масло от чаено дърво и витамин В и ще получите чудесен натурален спрей против комари. Маслото от евкалипт има два пъти по-висока ефективност от продуктите против насекоми, които се продават. Всички тези масла можете да поставите в малки стъклени бурканчета до прозореца. Така хем ще създадете по-приятна обстановка в дома си, хем ще ароматизирате и прогоните досадните насекоми.

1523196inm.com

А може и да си забъркате този лесен, домашен спрей против досадни насекоми.

Кои храни комарите не обичат

Не е тайна, че миризмата на чесън гони не само вампирите, но и комарите. Oсвен чесъна, яденето на определени храни може да ви помогне да прогоните комарите от себе си. Комарите откриват своите жертви по миризмата, а не по кръвта, както мислят някои хора. Миризмата на потта ни се влияе от храната, която приемаме. А от своя страна, тази миризма може или да отблъсне, или да привлече повече комари. Затова приемайте храни, богати на сол и калий. Предлагаме ви през "сезона на мухите и комарите" да наблегнете на къпини, пъпеши, краставици, ябълки и зеле. Бирата и лимоните също ще ви помогнат в тази борба.

Ако все пак ви ухапе комар...

... промийте мястото с чиста розова вода - тя ще облекчи сърбежа и зачервяването. Киселите продукти в кухнята – лимон, лайм или оцет също ще ви свършат работа. Продукти, които съдържат алое вера, също ще намалят неприятното усещане. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април