Корковите тапи като красиви коледни играчки

Под формата на елхички. За... елхата :)
Корковите тапи като красиви коледни играчки

Хей, фитуелчета! Какво стана с коледната ви украса – успяхте ли да я завършите с настъпването на месец декември или още се туткате с направата ѝ? В случай, че сте поизостанали, възнамерявам днес отново да ви споделя една интересна идея за декорация, пък да ви помогна малко със задачите. Ето и предложението ми: коледни играчки от коркови тапи под формата на елхички. Сигурна съм, че сте попадали на редица джаджи, измайсторени от традиционните запушалки на виното, но се надявам тази да е нова и любопитна за вас.

Та, за направата на днешните орнаменти, ще са ви необходими:

- коркови тапи, разбира се – колкото повече, толкова повече (е, не е препоръчително да прекалявате с консумацията на вино, за да си ги набавите)

- секундно лепило или друго, за което сте сигурни, че върши работа, приложено към корк

- нож

- канап, панделка или друга подобна връв

- нещо, което да предпази работния ви плот от надраскване

Процедурата:

Най-напред, корковите тапи трябва да се нарежат напречно, за да се получат по-малки кръгли елементи. Задължително нарежете и няколко по дължина – те ще ви послужат за дънерчета за елхичките.

Кръглите сечения залепете едно с друго в 3 реда. Най-долният нека се състои от три елемента, средният – от два, а най-горният – от един. Залепете и дънерче отдолу! Важно е конструкцията да стегне, затова я оставете на спокойствие за известно време. Накрая увийте около нея канап или панделка, фиксирайте отгоре с още малко лепило и туй то... Имате си "коркова" елха, а можете да си направите още няколко от въпросните хитри коледни играчки.

1124987Between the lines

Е, опитайте, идеята никак не е лоша :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май