Красиви и еко коледни играчки

Снежен човек от осветителна крушка - може!
Красиви и еко коледни играчки

Както стана ясно, привърженик съм на евтината и по възможност - ръчно изработена, коледна украса. А понеже темата за Коледа започва да става все по-актуална, днес реших да ви замеря с още една брилянтна идея за декорация. Попаднах на въпросната хрумка в интересния блог Kelsey Bang, който усещам, че ще посещавам доста редовно.

Та, там, докато се рових, открих любопитен инструктаж за това как да си направим забавни коледни играчки от стари осветителни крушки. Иде реч за едни подчертано екологични орнаменти, наподобяващи... какво? Снежни човечета!

Значи, ако решите да си ги спретнете, ще ви трябват:

  • няколко крушки
  • лепило (подходящо за стъкло и, като цяло, за разнообразни повърхности)
  • брокат, бял или сребрист
  • канап или друга по-твърда връвчица
  • малки пръчици, събрани от парка
  • черна и оранжева боичка

Процедурата е проста. Най-напред, вземете някоя от крушките и я намажете обилно с лепилото. Не го оставяйте да съхне, а мизерно оваляйте крушката в брокат. Целта е всеки милиметър от стъклото да бъде покрит. Изчакайте така известно време брокатът да "стегне".

След това завържете въженце за главичката на осветителното приспособление – така ще закачате коледната си играчка на елхата или където другаде пожелаете. Време е да направите ръчички на бъдещия си снежен човек. Залепете му клечки от двете страни на тялото (тук ще е добре да ползвате секундно лепило), не се старайте крайниците му да са чак толкова симетрични. Остава да му нарисувате копчета, очи, усмивка и един морковен нос - в оранжево, разбира се. Ами, това е :) Действайте по същия начин и с останалите крушки. 

1121811Kelsey Bang

Съгласна съм, че майсторенето на тези коледни играчки ще ви отнеме повече време, но, от друга страна, резултатът ще ви достави тонове удоволствие.

Пробвайте, де! И задължително елате във фен-страницата ни във фейсбук, за да ни покажете снежните си човеци :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май