Любов по луната

Един поет и неговата лунна афера
Любов по луната

Руският поет и артист Леонид Тишков има наистина специални отношения с луната. Но не с тази, която се появява нощем горе в небето. А с една друга, която си е направил сам, така да се каже - личната му :)

Измайсторява я за себе си преди повече от 10 години и започва да обикаля света с нея. За този период "изкуственият" полумесец е бил в много и различни кътчета по земята.

И, логично, винаги привлича вниманието на другите върху себе си. Леонид искрено вярва, че всеки път луната се превръща в отправна точка, която среща и обединява хора от различни култури. Помага им да преодолеят самотата. 

Проектът на Тишков, кръстен "Private Moon", е от онези, които се намират в развитие. Нещо повече, руснакът има намерение да продължи да пътува със своята другарка до края на живота си.

Негови лунни инсталации редовно се появяват тук-там по света - в различни арт галерии и дори в открити пространства. А много артисти, фотографи и прочее хора на изкуството се надпреварват да станат част от интересната му идея.

772681Леонид Тишков

Както твърди Леонид, за него луната винаги ще бъде извор на творческо вдъхновение, както и начин никога да не се чувства самотен. 

Макар и смахната, лунната му история е наистина вълнуваща, не мислите ли? 

772682Леонид Тишков

772684Леонид Тишков

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май