Мъдри съвета за по-добър живот

Мъдри съвета за по-добър живот

1. Хората, които са ви причинили болка, са били също толкова наплашени, колкото сте вие в момента.

2. Формираме убежденията си като деца, а после живеем, пресъздавайки ситуациите, които биха отговорили на убежденията ни.

3. Миналото е приключило завинаги. Това е факт и нищо не може да се направи. Можете само да промените мислите си за миналото. Глупаво е да наказвате себе си в настоящето само заради това, че някой ви е наранил много отдавна.

4. Ние трябва да направим избора дали да освободим и да простим на всички без изключение, особено на самите себе си. Може да не знаем как да простим, достатъчно е да го искаме силно.

5. Щом човек се разболее, трябва да потърси в сърцето си на кого трябва да прости.

6. Това, което мислим за себе си, се превръща в действителност за нас. Всяка наша мисъл изгражда бъдещето ни.

7. Самоодобрението и приемането на самия себе си е ключът към положителните промени в живота ни.

8. Да обичаш себе си означава да празнуваш самия факт на съществуване на своята личност, да бъдеш благодарен на Бога за дарения ти живот.

9. Всичко, което правите, ви се връща.

10. Тялото ви постоянно ви говори. Само ако намирахте време да го чуете! Всяка клетка на тялото реагира на всяка ваша мисъл и всяка ваша дума.

11. Колкото повече държите на дадено твърдение, толкова по-скоро трябва да се освободите от него. Натрапчивите идеи са опасни.

12. Ако нещо в живота ви става лесно, то не е урок, а е нещо, което вече знаете.

13. За да промените някой друг, трябва преди всичко да промените самите себе си и течението на мислите си.

14. Самокритиката е проявление на вашето его. Научили сте съзнанието си постоянно да ви унижава и да се противи на промените, затова сега ви е трудно да не обръщате внимание на критиките му.

15. Пропъждайте мислите, които ви правят нещастни, правете нещата, които ви харесват, срещайте се с хора, с които се чувствате добре.

16. За да станете притежател на прекрасни неща, трябва преди всичко да повярвате, че те са възможни.

17. Всички, включително и аз, носят пълната отговорност за събитията в живота си – и най-добрите, и най-лошите.

18. Любовта идва, когато не я очакваме. Настойчивото търсене на любовта никога не води до избор на подходящ партньор, поражда само тежест и мъка. Любовта винаги е вътре във вас. Обичайте и ще бъдете обичани.

19. Най-доброто, което можем да дадем на децата си, е да ги научим да обичат самите себе си.

20. Вината е безполезно чувство. То никога и на никого не помага и не може да промени нищо. Така че освободете се от този затвор.

21. Всеки от нас е преживявал загуби, предателства, обиди. Признак на духовната зрялост и мъдрост е умението да забравяте неприятностите и да прощавате на виновниците. Стореното – сторено, всичко е останало в миналото. Забравяйки неприятните неща, ние разкъсваме оковите, които са ни спирали в миналото. Докато не се научим да прощаваме, миналото няма да ни пусне и няма да можем да станем здрави и щастливи.

ключови думи:
живот по-добър съвет

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април