Направи си сам: Рециклирай и реорганизирай

С лимон, пуканки и още нещо :)
Направи си сам: Рециклирай и реорганизирай

Ехоо, готови ли сте за "Направи си сам" Vol. 2?  Ако отговорът е положителен, прехвърлете погледа си няколко реда по-надолу, където са поместени нови идеи и забавни предназначения за разни неактуални вещи.

Подръчни материали

Предстои ви пътешествие и докато се суетите около многопластовия си куфар, който всеки момент ще се пръсне по шевовете, осъзнавате, че не сте предвидили достатъчно торбички, за да опаковате пантофките си а ла "Дороти". Дишайте дълбоко, има решение и то е - найлонова шапка за баня. Пъхнете вътре обувките и положението е спасено!

Real Simple

Отличителни белези

О, страхотна идея! Ако обаче разполагате с гумени лепенки, под формата на шарени буквички, любовни символи и други фигурки, чиято функция е... просто украса (за огледало, прозорец, плочки в банята и т.н.). Следващият път, когато организирате домашно парти с приятели, поканете гостите да маркират чашите си с лепящите се сладурчета, за да ги разпознават лесно и отдалече. Иии може би тогава няма да се налага да изпускате купона, седейки над кухненската мивка...

Real Simple

Дядовата ръкавичка

Ако ви е недостатъчно, че плетените аксесоари страхотно кореспондират със зимния тоалет и допълват усещането за уют, ето ви и трета причина да ги заобичате. Вземете първата самотна ръкавица, която ви попадне, и пъхнете в нея слънчевите си очила. На отвора на ръкавицата може да зашиете закачливо копче, за да не изръсите неволно пълнежа по петите си. Воала - удобно, оригинално и... топло калъфче за всевъзможни джунджурии.

Real Simple

Лимонът - този кисел сладур

Главен герой в този параграф е кухненската дъска за рязане. Както добре знаете, последната често влиза в контакт с продукти, като месо, лук, зелени зеленчуци и подправки, които трайно запечатват ароматите и цветовете си върху повърхността ѝ. Как да я почиствате най-ефективно? С лимон. Разрежете го на две половини, потопете едната в сол и изтъркайте дъската от всички страни. Накрая, оставете лимонената киселина да се абсорбира в дървената (или пластмасова) дъска за двадесетина минути и изплакнете. Освен импровизираното хигиенизиране, ще се насладите и на свежо ухание в целия апартамент.

Real Simple

Пуканкиии??

А ето и една малка празнична нотка, свързана с изненади в най-буквален смисъл. Планирате да зарадвате любим човек с подарък от сърце. Добре, но в такива случаи е препоръчително сантименталността да върви ръка за ръка с вълнуващото поднасяне. Тоест, никак не би било забавно в момента на сюрприза пред вас да се пръкнат хиляди стиропорени топчета, нали? Заменете тривиалното уплътнение на подаръчната кутия с нещо неочаквано - пуканки. А в зависимост от размерите на подаръка, определете и колко точно на брой пакетчета пуканки ще са ви необходими. След като ги напукате (най-лесно това става на микровълнова печка), ги изсипете в кутията, в която предвиждате да позиционирате и самия подарък. Него пък, не забравяйте предварително да увиете в предпазна хартия, за да избегнете неприятния ефект от мазнината. 

Real Simple

Е, от нас - толкова! Вие обаче споделете дали намирате идеите за функционални. :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май