Педали за сигурност

Ще успеят ли да спрат велоджамбазите?
Педали за сигурност

Ако някога сте имали нещастието да загубите велосипеда си вследствие на чуждо посегателство, много добре знаете, че събитието е сравнимо със загубата на верен другар и спътник в живота. Е, не е чак толкова непоправимо, но със сигурност е свързано с доста гняв, излишни разходи и главоболия. А опитите за издирване са в огромната си част неуспешни.

Ето защо най-добрата сигурност за вашето колело ще си остане НЕзакупуването на верига за него. Защо ли? Защото разполагате ли с такава, неизменно ще се изкушите да оставите прескъпата си вещ без надзор за по-продължително време. А направите ли го, шансът да не я видите никога повече, е неимоверно огромен. Тъжен житейски факт.

LooksFeelsWorks

В опита си да адресират този проблем, двама китайски дизайнери – Фън Чен-Цун и Чен Ю-Тин – са разработили нещо крайно любопитно. Става дума за педали (извинете ме за двусмислието), които, бидейки демонтирани, се превръщат в своеобразна заключваща се скоба за гума. Това означава само едно – крадецът няма да може да подкара байка ви, или защото задното му колело е лишено от жизненоважната си функция да се върти, или защото педалите му са счупени.

LooksFeelsWorks

За жалост ключалката е все още на концептуално ниво и предполагаме, че ще мине още доста време, преди да стане ясно дали има хляб... извинете – сигурност в нея. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май