Препарирани... зеленчуци и плодове

Каква жестокост!
Препарирани... зеленчуци и плодове

Да ви кажа честно, някои вегетарианци адски ме дразнят с превземките си – "ох, горкото животно!", "как може да го ядеш това?" и т.н., т.н....

Не ме разбирайте погрешно - аз също съм немесоядна от много години. Но никога не съм афиширала този факт. По никакъв начин.

Защото, всъщност, не съм съвсем убедена, че вегетарианският хранителен режим, който спазвам, е по-хуманен. В крайна сметка, зеленчуците и плодовете също имат чувства :)

Затова искрено се зарадвах, когато попаднах на любопитния проект Vegan Taxidermy, дело на младата фотографка и дизайнерка Британи, за която сме ви разказали и преди.

На практика, мацката е показла, че убийството и впоследствие – препарирането на зеленчуци и плодове, е също толкова жестоко, колкото и превръщането на животни в ловни трофеи. 

Обезглавени патладжани, домати и чушки висят по стените, за да ни напомнят каква цена сме платили, за да се нахраним...

Скъпи вегетарианци, вижте нагледно какво правим всеки ден. Нека запазим миг мълчание в памет на всички чушки, които сме изкормили най-безсърдечно. И да спрем да напомняме на месоядните за техните грехове. Имаме си свои да изкупваме ;) 

Low-Commitment Projects

Low-Commitment Projects

Low-Commitment Projects

Low-Commitment Projects

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май