Пролет на колела

Любимият ви велосипед като подвижна градина
Пролет на колела

Може и да не ви се вярва точно сега, сред поредния неприятен снеговалеж, обаче пролетта е само на месец разстояние. С това не искаме да дразним феновете на зимните спортове – убедени сме, че ще се радват на отлични условия в планините поне до средата на април. Просто ние нямаме търпение да яхнем колелата в града!

И понеже обожаваме зелени идеи, буквално се влюбихме в хрумката да украсим велосипеда си с... живи растения. Да, точно така! Американката Колийн Джордан предлага страхотни малки саксийки, които се прикрепят с ластик към рамката на колелото и могат да се разхождат навсякъде с вас. В тях могат да "живеят" всякакви дребни растения, включително буйно цъфтящи :)

A Wearable Planter

Съдчетата се изработени от найлон чрез специални матрици – отделните части са възпроизведени от цифрови файлове (3D printing на английски), след което са слепени и боядисани ръчно. В тях може да се сложи малко пръст за растения с къси коренчета, сред които най-подходящи са някои видове с месести листа и различни кактуси. Височината на съдинките е 5.85 см, ширината – 3.56 см, а дълбочината – 2.54 см.

На практика, мини саксийките могат да се прикрепят към различни тръби - някой ентусиаст може да украси дори щеките си с тях ;)

Цената на свежите съдчета е 45 долара, а доставката до България излиза между 2 и 8 долара допълнително. Можете да ги поръчате от тук, обаче не пропускайте да надникнете и в галерията ни.

Дизайнерката им предлага още доста цветни идеи - обици и медальони с живи цветя, както и брошки, които се прикрепят с магнит и не увреждат дрехите. Разгледайте целия й магазин тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май