Тренировка с тежести и съпротивление в едно

Потриваме доволно ръце - още един атрибут към колекцията ни в стил "луд умора нЕма!"
Тренировка с тежести и съпротивление в едно

Ние сме типични представители на звучната поговорка "Луд умора нЕма, само се поти!" – толкова различни тренировъчни схеми, спортове и активности сме пробвали, че ще е трудно да ги изредим. И продължаваме.

Естествено, не претендираме да сме експерти във всичко, но се интересуваме от новостите в определени направления, които ни вълнуват. Точно така открихме и The ReCoil – система за тренировки, чийто дизайн е наистина впечатляващ.

Самата схема не предлага революционен подход към физическата ви форма, тъй като набляга на добре познатите упражнения с дъмбели (чиято тежест може да се регулира) и на движения със съпротивление, при които се изполват ластици.

Симбиозата между двете + функционалния му и красив дизайн обаче привлече вниманието ни като огледало – напомпан мачо.

The ReCoil представлява стандартен дъмбел, в който са вградени еластични въжета. Последните могат да оказват различно съпротивление на трениращия, обозначено с конкретно оцветяване, което пък се вижда през футуристични процепи в самите тежести на дъмбела.

Вероятно се досещате, че теглото на фитнес атрибута също може да варира от 5 до 20 килограма. Тъй като е сглобяем, съответните тежести могат да се използват и с прав или крив лост, а сглобката между тях – като обикновена ръкохватка, без допълнително тегло.

Цялата идея за дъмбела идва от Имрън Джаксън Хенри, студент по дизайн в Brigham Young University, САЩ, и неговия ръководител, професор Браян Хауъл. Двамата получиха и международно признание, спечелвайки бронзов медал на International Design Excellence Award (IDEA) – едно от най-сериозните отличия за индустриален дизайн в света. То се връчва от Асоциациаята на американските индустриални дизайнери (ISDA) вече 11 години.

Съвсем наскоро се появи и информация, че няколко спортни гиганта проявяват интерес към The ReCoil и пускането му в серийно производство, а ние нямаме търпение това да стане факт :) Разгледайте снимките горе, в галерията, и щеразберете защо.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май