Фитнес сак с благородна идея

Практичен и стилен
Фитнес сак с благородна идея

След като колегата Кирил Русев ви показа с този материал, че плодовете имат чувства (и даже - очи), сигурно нищо вече не може да ви изненада, нали? Но нека опитаме да ви развълнуваме отново :) Знаете ли, че някои предмети също "чувстват"?

Е, не в буквален смисъл, разбира се. За да го правят, те или са снабдени със сложно вискотехнологично устройство, или, като този стол, например, имат специални сензори, с които усещат заобикалящата ги среда и взаимодействат по неповторим начин с нея.

Все пак повечето вещи, които носят душа, са такива просто, защото още в изработката им е заложен силен емоционален заряд. Накратко: нагърбени са с мисия и често имат наистина благородна концепция.

Точно така стоят нещата с Morris Terry МТХ – стилен фитнес сак, за който разбрахме съвсем случайно. Негови създателки са две симпатични дами, а названието му е комбинация от техните имена – Мариса (с псевдоним "Морис") + Тери.

На пръв поглед, изобретението на мадамите изглежда съвсем обикновено и практично. Продава се в една разцветка (слонова кост) и в един-единствен размер, а дизайнът му е изчистен и ненатрапващ се. Изработен е от 100% памук и е достатъчно голям, за да събере всички необходими фитнес принадлежности.

Morris Terry МТХ: фитнес сак с благородна идея Morris Terry

Онова, което прави сака специален обаче, е най-вече фактът, че през 2012 година 100% от средствата по продажбата му ще отидат за... благотворителност.

Или по-точно – ще осигурят реална възможност на много деца, лишени от родителски грижи, да се посветят на интересни спортни, културни и прочее инициативи.

Зад благородната кауза, обединила двете мацки, стоят лични мотиви. Самата Мариса остава сираче на 3 години, но има щастието да бъде осиновена бързо от грижовни и отдадени хора. Знае, че, за разлика от нея, по света има много деца, които никога няма разбират какво означава дом и семейно огнище. И точно на тях се опитва да помага със своята дейност.

Родителите на Тери пък редовно правили различни дарения на самотни малчугани, с което й дали наистина добър пример.

Morris Terry МТХ: фитнес сак с благородна идея Morris Terry

Днес Морис и Тери работят съвместно с организация, която осигурява приемен дом на хлапета, лишени от родителски грижи. Освен "благородни" сакове, креативните момичета правят симпатично фитнес облекло: от секси спортни горнища до къси панталонки, част от продажбата на които също отива за благотворителност.

Morris Terry

Що се отнася до Morris Terry МТХ, той струва 40 долара и може да бъде поръчан по интернет, от сайта на мадамите. Ако питате нас, не са чак толкова много пари за една толкова хубава кауза :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май