Ангелска кожа в домашни условия

Необходима ви е само утайка от кафе и лъжица кафява захар
Ангелска кожа в домашни условия

Малко хора си дават реална представа колко важна е кожата за цялостния външен вид на човека. Красивата, гладка и блестяща кожа буквално преобразява, а лошата може да влоши впечатлението за човек доста неприятно.

Затова – грижете се за кожата си добре! И като казваме "добре" изобщо нямаме предвид да отделяте баснословни суми за ежеседмични спа-терапии или нереално скъпата понякога козметика. Не, че не е необходима, но в някои случаи е напълно заменима от натуралните продукти, които ползваме всеки ден.

Като кафето, например.

Знаете ли, че утайката от кафе е едно от най-добрите средства за спа процедури изобщо? Може да ви се стори дръзко, но в доста случаи тя спокойно замества душ геловете, сапуните и всички онези продукти на масовото производство, които може и да имат масирани рекламни кампании, но все пак си остават химия. Да не говорим, че кофеинът е едно от най-мощните средства за борба с целулита.

И така, рецептата която ще ви предложим е следната.

В една чашка или купичка събирайте предварително изсушената утайка от сутрешното си кафе. Когато се напълни, добавете една лъжица кафява захар и разбъркайте.

Всеки път, когато си взимате душ, грабвате по малко от сместа и втривате леко, но настоятелно в кожата на цялото си тяло. Ако имате проблемни зони, може да наблегнете на тях.

След като си направите един хууубав пилинг масаж просто изплакнете с вода.

Излезете ли от банята ще забележите, че кожата ви е станала нереално мека и гладка и ухае страхотно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април