Аспирин в разкрасителните ритуали

Ето как познатото лекарство би могло да ви направи красиви
Аспирин в разкрасителните ритуали
inm

Ку-ку! Заповядайте във виртуалния ни салон за красота. Днес сме ви приготвили изненада - ще ви оставим в ръцете на момичетата от любимия ни женски сайт Jenite.bg. Девойките ще ви направят 3 чудесни маски за лице от... аспирин.  

Точно така. Оказва се, че бялото хапче е изпитано средство в борбата срещу акне и, употребявано в определена комбинация от съставки, съдейства за поддържане на по-чиста и гладка кожа.

От jenite научихме, че салициловата киселина, която се съдържа в лекарството, има антивъзпалително действие, стимулира обновлението на кожните клетки и притежава заглаждащ ефект.

Та, пригответе се за следните процедури, които трябва да си прилагате поне веднъж седмично, ако искате да има видим резултат: 

Срещу черни точки

Смесете 5-6 аспирина с няколко капки розова вода. Натрошете хапчетата, след като сте ги сложили в течността, защото това улеснява процеса. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Нанесете върху лицето и изчакайте, докато изсъхне. Изтрийте маската с ръка, а остатъка изплакнете с вода.

Кожа, нежна като коприна

Смесете 2-3 аспирина с 1 с.л. вода. Добавете малко мед и разбъркайте, докато получите еднородна текстура. Ще се уверите, че медът допълва действието на таблетката, като я прави по-мека и гладка. Оставете маската да постои за около 15 минути върху физиономията и накрая изплакнете с хладка вода.

Подмладяване за минути

Смесете 3-4 аспирина с няколко капки студена вода и с малко кисело мляко. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес и нанесете върху лицето. След 10-ина минути отстранете маската с хладка вода. 

Е, толкова женски тайни за днес. Обещаваме още съвсем скоро :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май