Брадата. Здравословното мъжество

Аз казах ли ви?
Брадата. Здравословното мъжество

Казват, че всеки си има вкус, но изобщо не така. Живото доказателство са хората, които не си падат по бради. Казвам ви го като брадат човек, който обича лицевото си окосмение, макар и все още да не съм овладял напълно мистериозното изкуство по поддръжката му. Това в никакъв случай не ми пречи да имам определено самочувствие на добре изглеждащ и здрав мъж.

За първото ми помага огледалото, а за второто се доверявам на науката. Още през 2011 година Университетът на Южен Куинсленд е публикувал изследване, което показва, че брадите блокират между 90 и 95% от ултравиолетовата радиация. Това, от своя страна, може сериозно да забави процеса на стареене и вероятността от развитие на рак на кожата.

Но това са дребни грижи. Миналата година едно изследване на Пентагона установи, че брадатите войници са не само по-неуязвими, но и далеч по-прецизни в стрелбата си по време на бой в сравнение с гладко избръснатите си колеги. Ако питате мен, това си е равносилно на безсмъртие.

За астматиците и хората с алергии пък може би ще е от изненадващо значение, че цветният прашец и прахта се задържат много по-добре от брадата и мустаците, отколкото от гладката като бебешко дупенце кожа.

Но това не е всичко! Искате естествена защита срещу свирепите ветрове, срещу дъжда, снега, градушката и метеоритите? Пуснете си брада и ще я имате. На всичкото отгоре, глазурата на мъфините никога повече няма да ви влиза в носа и много по-рядко ще се нуждаете от лигавник докато се храните или просто се наливате с приятели.

Да, господине, предпочети брадата! Тя ще те накара да изглеждаш по-добре за много по-дълго време. Момиче, какво чакаш? Скрий му самобръсначката!

833046The Beardly833051The Beardly833052The Beardly833047The Beardly

Искате да подкрепите с научни факти собственото си самочувствие? Увеличете многобройните ни фейсбук фенове с един, а ние ще ви обсипем с изключително важна информация!

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април