Витамините могат да причинят акне

Ново проучване с категорочни резултати!
Витамините могат да причинят акне

Ново проучване проведено от учени установи, че някои добавки на витамини могат да са причина за появата на акне!

Според изследователите от САЩ завишения прием на витамин В12 съдържаш се в месото, морските дарове, рибата и останалите животински продукти може да повлияе на бактериите на кожата на лицето ви и да предизвика сериозни инфекции, които да не могат да се излекуват толкова лесно.

Резултатите изнесени от проучването на учените от University of California, Los Angeles откритието дава сериозни насоки за методите за справяне с този не само козметичен проблем.

1584755Thinkstock/Guliver

Учените алармират, че приемането на витамин В12 в големи дози води до свръхпроизводство на химически съединения, които насърчават възпалителните процеси по кожата. Изключително важно е да следвате здравословен начин на живот без прекомерна употреба на месо и месни продукти.

Това предупреждение с особа сила важи за тези от вас, които спазват диетата на Пиер Дюкан или друг подобен вид високопротеинова диета.

В случай, че вече имате конкретни оплаквания и възпаления по кожата трябва да се насочите както към външното третиране на кожата, така и спазването на хранителен режим, с който ще съумеете да възстановите баланса в организма си и да възстановите състоянието на кожата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април