Втори шанс за изтощените къдрици

С три прости правила
Втори шанс за изтощените къдрици

Не искаме да ви звучим като производители на шампоан, но... Грижата за косата е повече от важна и никога не трябва да я пренебрегвате.

Може да не ви се вярва, но ако поддържате гривата си в добро здраве (и сте избрали правилната прическа), ще изглеждате по-млади с няколко години и ще се чувствате наистина добре.

В този ред на мисли, вижте няколко неща, които може да направите, за да спасите къдриците си от излишни поражения:

Яжте

Казвали сме го преди, ще го повторим и сега – не забравяйте, че косата ви, също като вас, обича да похапва. За това гледайте да й осигурявате всички необходими нутриенти чрез храната. (Някои от тях вече споменахме тук).

Иначе, бедният хранителен режим може да доведе до косопад или най-малкото – до изтъняване на косъма. Което не звучи като приятна алтернатива, нали?

По-малко мъчения

inm.comПодредените, оформени къдрици, дори симпатично рошавите, изглеждат по-добре от изкуствено изправените кичури. Факт. В същото време, блестящата права коса е за предпочитане пред изсъхнали, "пластмасови" и фалшиви къдрици...

Така че, вместо да искате коса, която нямате, защо не фокусирате усилията си да се грижите по-добре за тази, с която разполагате?

Ще забележите, че много скоро ще започнете да харесвате натуралната си прическа и все по-рядко ще ви хрумва да посягате към пресата или машата. Които, каквото и да си говорим, могат да ви създадат проблеми, ако злоупотребявате с тях.

Мийте гривата си по-рядко, подстригвайте я редовно

Мит е, че честата употреба на шампоан наврежда на косъма. Въпреки това, не ви съветваме да прекалявате с къпането, независимо колко качествени продукти ползвате.

По-добре се фокусирайте върху редовните посещения на фризьорския салон. Те ще ви спасят от изтощените краища, което ще позволи на косата ви да расте по-бързо и ефективно. Резултатът: навременната подстрижка ще освежи външния й вид много по-добре от всеки друг козметичен трик.

Всъщност, ако искате да проверите колко здрава е косата ви, все още може да се включите във викторината ни тук.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май