Вълшебна маска за коса на богиня

По рецептите на баба, от зехтин, яйце и лимон :)
Вълшебна маска за коса на богиня

Понякога формулата на най-голямото чудо се крие в най-простите съставки. Всъщност, това важи генерално и за живота. Сега обаче ще се съсредоточим върху един от важните му аспекти – нашето самочувствие.

Както знаете, красотата винаги е свързана със здравия външен вид. Същото е валидно в пълна сила и за косата. С две думи – красивата коса е здравата коса. Но как бихме могли да я направим такава? Отговора можем да открием в опита на нашите баби :) И така, ще ви предложим рецепта за домашно приготвена маска, която ще направи чудо с изтощената и мазна грива.

Необходими са ви следните продукти:

  • 2-3 с.л. зехтин

  • сокът на половин лимон

  • един жълтък

  • капка водка или друг алкохол

  • няколко капки течен витамин В.

Първо, загрейте леко зехтина в подходящ съд. След това изсипете жълтъка на малки порции, за да не се пресече, и същевременно разбърквайте бавно. После добавете и останалите съставки, като не спирате да бъркате, до получаване на еднородна маса.

С памуче започнете да втривате сместа хубаво първо в корените, а след това по цялата дължина на косата. Разнесете добре и увийте скалпа си първо с найлон, а отгоре с хавлия. Оставете така нанесената смес да попие поне два часа.

Маската ще дари косата ви със спасителна доза от най-необходимите й вещества. Сами ще установите това, след я като изплакнете с вода - космите ви ще бъдат видимо по-лъскави, благодарение на действието на зехтина. Лимонът пък понижава омазняването. Ефектите на жълтъка върху косата са широко популярни от десетилетия, а течният витамин В е съставката, която подпомага растежа на косата.

Процедурата правете веднъж седмично в продължение на няколко месеца. И не забравяйте да споделите резултата с нас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май