Готови за лятото

С няколко съвета за грижа за косата и кожата
Готови за лятото

Готиното време навън все по-често ни навява топли мисли за плаж, море и пясък. Изобщо не се съмняваме, че лятото ще кацне и на нашата улица след няколко седмици. Този път обаче имаме доброто намерение да го посрещнем подобаващо. Разбира се, с незабравима плажна фиеста.

Обаче, преди да реализираме амбициозните си летни планове, смятаме да осигурим добра защита за кожата и за косата си. Защото те могат най-много да пострадат, вследствие на нерегламентирани слънчеви бани или неразумно плацикане в солената вода.

Ако смятате и вие да отпразнувате горещо лято, вижте какво да пробвате задължително:

Намокрете косата преди великото плацикане

Да се припичате на слънце си е доста... гореща работа, на която и страна да се обърнете. Идва един момент, в който задължително усещате адска нужда да се бухнете в басейна или морето, за да се разхладите. Обаче след второто-трето гмуркане косата става сплъстена, а цветът й неизбежно се променя. В повечето случаи – към по-лошо.

За да не се стига до подобно трагично развитие на ситуацията, ще ви дадем съвет: преди да влезете в басейна, намокрете гривата си. Това ще затрудни абсорбацията на хлора и ще намали щетите върху кичурите ви.

Също така пробвайте да неутрализирате този негодник още преди да е проникнал в порите на кожата. Смятаме, че всеки лосион за тяло би ви свършил полезна работа срещу хлора, само нанесете продукта предварително. След това се забавлявайте в басейна, без да се тревожите за косата и кожата си.

Не изгаряйте, моля! 

Никой не желае да се сдобие с червени петна и мехури вследствие на болезнено слънчево изгаряне. Истината обаче е, че то се случва понякога. Така че вземете превантивни мерки.

За да не заспите под силните лъчи на слънцето, навийте алармата на телефона си. Тя ще ви напомни, че е време за забава във водата.

Запомнете: хлорът и солта могат да благоприятстват по-бързото изгаряне на кожата. Ако почувствате, че тялото ви е твърде топло и пламти, веднага се преместете на сянка. Изплаквайте го периодично с хладка вода, за да регулирате температурата му.

Измийте косата с шампоан

Бързичкото изплакване на косата само с вода не върши никаква работа, особено след 5 часа ожесточено гмуркане. Би било по-разумно, ако измиете гривата си с подходящ шампоан. Така ще се справите с хлора и с мръсотията.

Ползвайте балсам и други защитни продукти. Косата ви ще изглежда страхотно и след 10-тата дължина, гарантираме ви.

Пийте вода, не алкохол

Няма спор – с коктейл на плажа ще сте супер шик. Обаче, алкохолът може да ви дехидратира и да причини умора както на вас, така и на кожата ви. За да сте красиви и тонизирани, пийте вода на плажа, вместо спиртни напитки.

Спокойно можете да ги оставите за вечерта. В умерени дози и комбиниран с танци, той бързо ще ви накара да разберете къде и кога е започнало партито.

Приемайте витамини

Ясно е, че слънцето ви подарява тонове от така необходимия за човешкия организъм витамин D. Както казахме обаче, не прекалявайте с дозировката. И 10 минути излагане на слънце дневно са ви достатъчни да се заредите със слънчевия витамин.

През лятото и даже още сега може да си набавите и енергизиращ коктейл от витамините от група B. Защо са полезни те, може да прочетете тук!

Е, хубавото тепърва предстои, нали? Нека който може, да го изчака търпеливо.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май