Гримът: преди и след тренировка

Спортът е най-добрата козметична процедура
Гримът: преди и след тренировка

Въобще не ви препоръчваме да слагате какъвто и да било грим преди тренировка – напълно загубена кауза е. Спортувайте с чиста съвест и с лице, лишено от допълнителна украса.

След сесията, разбира се, може да се погрижите за външния си вид. Ако пък разполагате с ограничено време за действие, ето ви една бърза рецепта за красота:

Стъпка първа: Ползвайте мокри кърпички, за да се справите с потта и мръсотията по тялото. Косата измийте със сух шампоан. Той ще освежи временно гривата ви и ще заличи следите от спорта.

Обаче, имайте предвид, че въпросният продукт върши работа предимно на тънкия и къс косъм.

Гъстите и дълги гриви (и особено къдравите) нямат шанс да изглеждат добре след "измиване" с него.

Така че сухият шампоан остава подчертано резервен вариант за действие. Редовният душ след тренировка е по-доброто решение, ако разполагате с достатъчно време, за да си го позволите.

Стъпка втора: Подарете на кожата си свежест, като я поглезите с подходящ крем или лосион за тяло. Би било добре продуктите, които ползвате, да са с SPF-защита срещу вредните лъчи на слънцето.

Стъпка трета: Не ви съветваме да нанасяте много грим и след тренировка. Безцветен балсам за устни и малко спирала ще ви бъдат напълно достатъчни, за да изглеждате супер добре. Защото тренировката вече се е погрижила за свежия ви външен вид – не си струва да заличавате вече направеното от нея.

*Усмивката също е чудесен козметичен трик, нали не сте забравили?

А вие: какъв грим слагате преди и след тренировка?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май