Да поговорим за мръсната коса

И нейните безспорни предимства
Да поговорим за мръсната коса
inm

Да, така е - немитата от няколко седмици грива изобщо не е красива гледка. Даже може да бъде ужасяваща, вярно!

От друга страна, леко мръсната коса (некъпана от ден-два) също си има своите предимства, колкото и да не ви се вярва.

И те са най-малко четири:

  • Оформя се по-лесно и може да бъде докарана до състояние на прическа ;) Обратното. Когато е перфектно чиста, любимката ви сякаш се превръща в живо създание, което бяга от пръстите ви и не ви позволява да го докосвате. Нито да го контролирате.
  • Прекалено честото къпане води до по-бързото измиване на цвета на боядисаната коса. Факт. Резултатът в повечето случаи е непланирано посещение на фризьорския салон.
  • Освен пари, спестява също и време. Защото, както знаете, миенето, сушенето и оформянето ѝ изобщо не са лесни задачи (особено за жените, които държат да изглеждат добре).
  • И не на последно място: може да се каже, че по-рядкото миене на гривата понижава риска от изтощаване. Всъщност, опасността за здравето ѝ идва най-вече от факта, че, по време на редовните процедури, има вероятност да използвате неподходящи продукти. А колкото по-често ги използвате, толкова по-лошо.

Та, вадете си изводите сами :)

Иначе, когато косата ви е леко мръсна, а това ви дразни, бихте могли да спасите положението с шапка или с лента за глава, съобразявайки се с вида на прическата си. Или пробвайте да "измиете" гривата си със сух шампоан, който е добро временно решение. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април