Да се решà или да не се решà...

... да се рèша?
Да се решà или да не се решà...

Най-важното

Не забравяйте, че косата ви "също иска яде" :) Затова я хранете редовно. Тук открийте едно примерно меню!

Ако попитате косата ми, тя веднага ще ви отговори, че не би искала да вижда гребен до края на живота си... И въпреки че уважавам мнението й, няма да спра да я разресвам редовно ;) Просто въпросният ритуал, макар и мъчителен на пръв поглед, все пак е полезен за гривата ми. Той е полезен и за вашата. По няколко причини:

Първо, чрез него получавате прекрасната възможност да се отървете от "мъртвите" косми, които, така или иначе, вече не ви трябват, нали? Вместо да ги оставяте да падат дразнещо по раменете и дрехите ви, може да се освободите от тях наведнъж.

Второ, разресването позволява в косата да навлезе повече въздух. Това, освен че спомага за проветряване на скалпа (символично – и на мозъка сякаш ;), придава на прическата приятен, естествен обем. Липсата на въздух, от своя страна, може да причини преждевременното омазняване на гривата и дори - да възпрепятства растежа на косъма, няма майтап.

И трето, от естетическа гледна точка, сресаните и подредени кичури изглеждат много по-добре от сплъстените и разбърканите. Изключваме случая, в който ефектът "гнездо в главата" е нарочно желан и впоследствие – постигнат с всички налични, фризьорски и нефризьорски средства ;)

inm.comТа, причинявайте на любимката си въпросната процедура редовно и няма да сгрешите. Решете я обаче с повишено внимание – бавно, без да я дърпате и да я скубете като за Световно. И без друго е страдалка, няма смисъл да увеличавате мъките й.

За целта ползвайте дървен гребен, например, защото той почти не наелектризира косъма и, като цяло, е приятелски настроен към косата. А преди употреба може да намокрите последната или него с малко вода, за да улесните процеса. 

Къдрокоски и къдрокосковци, не се тревожете за "охлювите" и "пружинките" по главата си – няма да ги загубите! Просто е – разрешете къдриците си и после с гореспоменатата прозрачна течност или с малко пяна, отново ги оформете, както намерите за добре :)

Важно: не решете гривата си съвсем мокра обаче, под душа. Тогава косъмът е най-уязвим и се къса лесно. Затова първо я подсушете леко с хавлиена кърпа и тогава действайте с гребена, отново внимателно, нали?

Е, хайде! Пожелаваме на косата ви и на вас много здраве и блясък :) Бъдете красиви, не само като балерини! А винаги...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април