Дай свобода на краката си, защото го заслужават!

Дай свобода на краката си, защото го заслужават!

Извадихте ли вече обувките с отворени пръсти?

Ако сте го направили, то погледнахте ли състоянието на ноктите и ходилата си?

Честно да си призная изненадана съм колко много жени, все още не са го направили, а вече ходят с открити обувки!


Предлагам ви кратък самоучител, с който ще постигнете перфектна визия на краката, ноктите и петите!

Обещавам ви, че ще се почувствате наистина добре в собствената си кожа.

1. Накиснете краката си в топла вода с малко количество омекотяващ душ гел. След около 10-15 минути с помощта на пила за крака изстържете мъртвата кожа от петите и ходилата си. Изплакнете и подсушете.

2. Обърнете внимание на детайлите. Намажете с натурално олио или зехтин ноктите и кожичките около тях. С помощта на пиличка оформете и почистете ноктите. Придайте им форма! В случай, че са твърде дълги с помощта на ножичка изрежете ноктите и тогава дооформете с пилата. След всяко използване на пила и ножица дезинфекцирайте с помощта на 95% спирт и вряла вода!

1509013Bra vardag


3. Време е за аромотерапия! Поставете отново краката си в топла вода, в която добавете няколко капки от любимото си олио за релаксация. Постойте така поне 5 минути. Подсушете и намажете краката си до глезените с натурално олио или крем с натурални масла. Изстържете мъртвата кожа, която сте пропуснали при предишното накисване с помощта на пила и изрежете кожичките със специална ножичка около ноктите. Внимавайте да не се порежете, ако го направите - дезинфекцирайте с кислородна вода! Изплакнете и внимателно подсушете.

4. Дайте възможност на краката да попият натуралните масла! Ако кожата на краката ви е още суха, нанесете още крем. Направете хубав масаж в посока от пръстите, през ходилото до глезена. Опаковайте ги след това с полиетиленово прозрачно фолио, което обикновено ползвате за покриване на храната в кухнята. Вдигнете краката на високо и си починете 15 минути. След което махнете фолиото измийте ги с душ гел и подсушете.



1509014Bra vardag


5. Време е за лакиране! След като краката ви вече са изчистени от кожички, мръсотии и неравности по кожата е време да изберете любимия си цвят, който да нанесете върху ноктите. Използвайте разделител за пръстите на краката. Лакирайте се внимателно, като нанесете желания цвят поне два пъти. Добре е между двете нанасяния да изчакате поне 5 минути. Оставете лака да изсъхне!

1509015Bra vardag

Сега сте готови да обуете любимите си сандали, чехли или обувки с отворени пръсти!


източник: bravardag.se

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април