Десерт за лицето: кафе с мед

Освежава и почиства в дълбочина
Десерт за лицето: кафе с мед

Хей, фитуелчета! Как изкарахте почивните дни? Нашата равносметка от изминалата ваканция е крайно положителна. Пътувахме, танцувахме и се забавлявахме на макс. Даже ни остана време да изпробваме още една готина маска за лице. Мда. Познахте! Точно с нея възнамеряваме да ви запознаем в рамките на настоящия материал.

Както се досещате, въпросният домашен козметичен продукт е съвсем елементарен за приготвяне. А всичко, от което имате нужда, за да си го спретнете, е:

2 десертни лъжици смляно кафе

сокът на половин лимон

1 десертна лъжичка мед (течен по възможност) 

Начинът на приготвяне е следният:

Първо, внимателно комбинирайте лимонения сок с меда, до получаване на еднородна смес. Така. След това добавете кафето и отново разбъркайте. Признаваме, че цветът на получената смес никак не е привлекателен, но... Красотата иска жертви все пак!

I am baby panda Сега ви предстои да нанесете маската. Направете го с помощта на памучен тампон или четка за нанасяне на грим. 

Имайте предвид, че след като засъхне, миксът ще стегне кожата. Така че не е добра идея да изпълнявате гримаси, докато тече цялата разкрасителна процедура.

После лесно ще отстраните маската с топла вода, не се притеснявайте. Оставете я да подейства за около 15-20 минути и сте готови. 

Би трябвало резултатът да е по-свежа, по-гладка и красива физиономия. Защото, както ви е известно, лимонът има доказан ексфолиращ ефект.

Медът омекотява и подхранва в дълбочина. А кафето може да се похвали със силен антиоксидантен профил.

С две думи, очаквайте всички тези герои да си свършат работата :) Е, пробвайте маската и после пак ще си говорим. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май