Десерт за лицето: от череши

За свежа и чиста кожа
Десерт за лицето: от череши

Още малко, още малко... И любимите ни червени плодчета ще напълнят пазара с прекрасния си аромат. О, да, страшно обичаме череши! Трябва да ви кажем обаче, че, освен за ядене, често ги използваме и в разкрасителните си процедури.

От тях, например, си правим една много готина маска за лице. Същата има лек ексфолиращ ефект и, освен това, действа доста освежаващо на кожата. Просто перфектна е за горещо време. А уж ще ни споходи такова след няколко дни, ако можем да вярваме на синоптиците.

Та, в случай, че сте любопитни да я изпробвате и вие, ще побързаме да ви запознаем с необходимите продукти за приготвянето ѝ:

около 150 грама черешки, без костилките

и една чаена лъжичка зехтин

Как: Фасулски лесно.

inm.comПърво, изкъпете хубаво румените госпожици под струйка студена вода, изсипете ги в блендер и ги докарайте до състояние на пюре.

Ако не разполагате с кухненски робот, може да пробвате да осъществите последната задача с помощта на най-обикновена лъжица или по-скоро с опаковата ѝ страна. Ще ви е малко по-трудно, но ще се справите. После добавете зехтина и разбъркайте. Супер!

Измийте лицето, подсушете го и нанесете маската с помощта на тампон. А така! Постойте с нея за 10-15 минути и изплакнете с вода. Накрая може да завършите процедурата с ежедневния си крем.

Е, пожелаваме ви приятни предстоящи черешови дни, пълни със свежест и добро настроение. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май