Екзотична маска за здрава коса

От другия край на света: тайната на индийките за дълга и блестяща коса
Екзотична маска за здрава коса

Индийките винаги са се отличавали с разкошните си гъсти гриви, сияещи от блясък и здраве. Тайната им се крие в това, че използват много и различни натурални продукти в грижата за косата си.

Една от любимите им съставки е билков прах от амла, който се извлича от плода на Emblica Officinali и има най-високо съдържание на витамин C в природата изобщо. Напоследък се предлага доста интензивно и на българския пазар.

Нашите усмихнати колежки от Jenite.bg са открили рецепта с вълшебната съставка, която лесно може да се приготви в домашни условия. Те обещават, че още след първото използване на маската ще забележите промяна в състоянието на косата си, която ще бъде по-лъскава и копринено мека.

Ето и необходимите продукти:

1 с.л. амла на прах
1 с.л. гореща вода
4 с.л. зехтин

769941inm.comИндийското растение амлаСмесете амлата с водата и бъркайте, докато се получи гъста каша. Оставете да престои 15 минути, докато леко изстине. Добавете зехтина и отново разбъркайте добре.

Нанесете маската в корените и масажирайте интензивно в продължение на поне пет минути, след което намажете и дължините.

Приберете косата си с найлон или шапка за баня, след което увийте с кърпа. Останете с маската час, а ако ви е удобно да спите така - и цяла нощ.

Отмийте с топла вода и мек шампоан. Продължете с обичайните си грижи за косата.

Тъй като амла стимулира космените фоликули, а зехтинът има подхранващо действие, маската действа едновременно и върху растежа на косата, и върху здравето на дължините. При редовна употреба косопадът намалява, а пърхотът и кожните раздразнения са елиминирани. За оптимален резултат прилагайте веднъж седмично.

Според нас, тази маска би подействала чудесно и мъжете, особено ако се притесняват от оплешивяване. Така че, момчета, хич не се дърпайте ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май