За кожата на гърба с любов

Или как да я поддържаме красива, гладка и здрава
За кожата на гърба с любов

Усетихме, че прекаляваме с грижите към някои части на тялото си. Затова решихме да променим тази несправедливост веднага. Сетихме се, например, че гърбът ни също би се зарадвал на малко внимание.

Въпреки че не е толкова нежна колкото на лицето, кожата там също лесно може да бъде замърсена и раздразнена. И в резултат, по нея да се появят пъпки и други такива неприятности. О, не!

Нещо повече, горещите дни, които уж предстоят скоро, активират естествения ни механизъм за охлаждане – потенето. То, от своя страна, би могло да създаде допълнителни предпоставки за дерматологични проблеми по гърба.

Хубавото е, че има начин да си спестим въпросните лоши събития и да ограничим последиците им. А в случай, че и вие желаете да се презастраховате срещу случването им, ще побързаме да ви дадем няколко съвета.

Не стойте потни

След тренировка и, като цяло, след сериозно изпотяване винаги се преобличайте. Би било чудесно, ако веднага след това си взимате душ. Защото така намалявате риска от запушването на порите с мръсотия и образуването на пъпки и черни точки.

И докато още сте в банята, нека ви напомним, че е важно да ексфолирате редовно и кожата на гърба. Знаем, че по-трудничко стигате въпросната област и, че, поради тази причина, нерядко я пренебрегвате. Но, като всяка друга част на външната ви обвивка, и тази има нужда да бъде почиствана от мъртвите клетки. 

Внимавайте с продуктите за коса 

inm.comИзмивайте гърба, след като окончателно сте приключили с къпането на косата, съветват редица специалисти. 

Защото в балсамите и шампоаните често присъстват различни масла и немалко съставки, които не е добра идея да попадат върху кожата, тъй като имат потенциал да я омазнят и да ѝ създадат проблеми. 

През лятото пък вързвайте гривата си, особено ако тя е дълга и гъста, защото действа крайно изпотяващо и задушаващо на външната ви обвивка.

И накрая: не неглижирайте състоянието си! Ако имате проблеми с кожата на гърба и те не изчезват, въпреки грижите, които полагате, а обратното - задълбочават се, задължително потърсете помощта на дерматолог. Той ще ви посъветва как да постъпите. 

Сега ви оставяме с пожеланието да бъдете красиви и здрави :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май