За първия път на боядисаната коса

Подходете с внимание към фризьорската процедура, ако никога не сте си я правили преди
За първия път на боядисаната коса

Най-важното

В случай, че просто искате да промените прическата си, а не да покривате бели коси, вместо с боя, ще ви предложим да го сторите с къна. Обикновено, но не винаги, нанасянето на последната е малко по-пипкаво и изисква повече време, но резултатът е сходен. Е, да, отмива се значително по-бързичко, но е по-приятелски настроена към гривата ви. 

Хей, кокони от всички страни, пак искаме да ви кажем нещо! Научихме, че сериозно сте решили да променяте цвета на гривата си, така ли е? Това е чудесно, но ако се боядисвате за първи път, предполагаме, че имате нужда от кратък инструктаж. И понеже сме услужливи, ще ви предоставим такъв.

Нека обаче първо ви дадем един искрен съвет: молим ви, запазете естествените шарки на кичурите си възможно най-дълго време. Толкова са красиви, че нямат смисъл от "ремонтиране", повярвайте ни. В случай, че все пак се налага да го направите (побелявате, а?), добре е да знаете, че:

Едва ли ще постигнете резултата (като цвят), посочен на опаковката на боята

Черно фрапе, шоколад, махагон, кестен... Другият път! Не забравяйте, че косата ви не е едноцветна – има си романтични оттенъци, по-тъмни и по-светли кичури. Това трябва да ви говори много и най-вече, че като нанесете оцветителя, вероятно ще се получи нова интересна комбинация от шарки. (Черната боя прави изключение от правилото, особено ако се нанася върху тъмна основа).

Имайте предвид тази подробност и тогава преминете към осъществяване на желаната трансформация. 

И внимание! Съветът ни е да не експериментирате със смели шарки:) Заложете на такива, близки до натуралния ви цвят. Защото в противен случай може да се получи нещо такова или даже по-лошо:

inm.com

Що се отнася до боята, препоръчваме ви да пробвате първо такава без съдържание на амоняк. Тя, разбира се, е по-скъпа от амонячната и цената й значително скача, когато си говорим за професионална козметика. Но се твърди, че щади повече целостта на косъма и не води до изтощаването му.

Лошото е, че покривната й сила не е особено висока, даже - изобщо. Така да се каже, има по-скоро естетичен ефект – подсилва цвета и придава блясък. Но предполагаме, че не сте побелели на 98%, нали? Е, тогава ще ви свърши прекрасна работа. 

Другото нещо, което ще ви препоръчаме, е задължително да се подстрижете преди боядисване. Защото свежата коса, без заплетени краища, по-леко понася въпросното третиране.

След първите две последователни къпания пък непременно нанасяйте балсам (а пък и след всяко друго), за да поддържате гривата си хидратирана и в добро настроение.

А! Искрено се надяваме да ви боядисва човек, който има опит в това и знае какво върши. Защото последствията могат да бъдат трагични. Казваме ви го от личен опит :)

Даже ви съветваме да отидете на фризьор и да се оставите в ръцете на професионалист. Защото първият път винаги е важен дори когато става въпрос за коса :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април