За чувствителната кожа с любов

Разберете дали вашата е такава с един бърз тест
За чувствителната кожа с любов

Обвинявате кожата си в прекалена чувствителност, но имате ли право, а? Предлагаме ви да не прибързвате със заключенията, а, вместо това, първо да си отговорите на няколко въпроса. Те ще ви позволят да разберете колко "капризна", всъщност, е вашата външна обвивка, което пък ще ви даде представа как да се грижите за нея подобаващо.

Та, ето ги и самите питанки:

  • Когато е раздразнена, почервенява ли? А образуват ли се петна по нея?
  • Признайте си, податлива ли е на алергични реакции? 
  • Лесно ли изгаря на слънце и при вятър? 
  • "Пламва" ли при температурни промени – както при студ, така и при горещина?
  • Суха ли е, деликатна и тънка? 
  • Така като ги гледате, порите ѝ изглеждат ли розови (което в повечето случаи е белег за възпаление)?

inm.comАко отговаряте положително на тези въпроси или поне на повечето от тях, значи наистина имате чувствителна кожа. Което, уви, никак не е приятна новина, но трябва да я приемете спокойно и без притеснения.

Съветът ни е да полагате ежедневни грижи за външната си обвивка. Избягвайте да я третирате с продукти на алкохолна основа, както и с такива, в които присъстват някои от следните съставки: ментол, мента или евкалипт. Защото рискувате да я възпалите и раздразните. Доверете се на лосиони, в които има преобладаващо натурални съставки и, за които сте сигурни, че няма да ви навредят. В този ред на мисли, в избора на козметика е добре да се консултирате със специалист.

Не използвайте силни ексфолианти – особено опасни за вас са гранулираните. Освен това, не излагайте кожата си дълго време на слънце (и студ) и винаги носете слънцезащитен крем. Почиствайте я редовно и с внимание.

Е, да, може да е "капризна", но си е ваша. Обичайте я! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май