Завърти лятото в кок

Или как да си направим лесна прическа за горещите и лежерни дни
Завърти лятото в кок

Сетих се, че отдавна не сме ви показвали прически, затова реших, че няма да отлагам часа ви по фризьор :) Още повече, че в любимия си блог A Beautiful Mess попаднах да страхотно лятно предложение за оформяне на гривата, което съм убедена, че ще ви хареса. На коафьорски жаргон то може да се определи като "кок шиньон" и макар че звучи завъртяно на думи, реализацията е проста.

Прическата ще се получи най-добре при по-дълги и по-прави коси, но не мисля, че ще е проблем, ако пробвате да я изпълните и при наличие на буйни къдрици.

Та, срешете косата. Сега вземете малка секция от едната страна на главата и сплетете тънка плитка. Непосредствено под нея сплетете още една. Повторете същото и от другата страна. Усучете горните две плитки (които се намират на едно равнище) и ги съберете в краищата, действайте по същия начин и с тези под тях. Накрая вържете всички с ластик. 

През получения венец отзад на главата подпъхнете останалата коса така, че да се образува небрежен кок. Същия обезопасете с фибички от няколко страни. А за да съм сигурна, че сте разбрали за какво иде реч, ще ви поканя във видеото по-долу, където всички стъпки за показани чудесно: 

Получи се, нали? Ами, чудесно. Ще се радвам, ако се снимате и ми изпратите снимка във фейсбук, за да ви се порадвам и аз. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април