Закони на красивата кожа

И колко често ги нарушавате?
Закони на красивата кожа

Добре, признаваме си, че искахме да ги направим 10, но не се получи. За това разчитаме на вас да попълните този списък с интересните си коментари под материала.

Междувременно нека преговорим заедно основните правила за чиста и здрава кожа.


Повеля 1: О, неразумни, спрете да се пипате по лицето особено когато преди това сте "ходили" ожесточено с пръсти по клавиатурата (или някъде другаде). По този начин само запушвате порите на кожата с мръсотия и й пречите да диша нормално.

Осигурете постоянен "фейс контрол" на ръцете си и не им позволявайте да ви докосват, ако не сте сигурни, че сте ги измили добре преди това. А дали ви е нужен антибактериален сапун или гел може да прочетете тук!

 

Повеля 2: Запомнете добре: нуждаете се от слънцезащитни продукти (макар и с нисък SPF фактор) дори когато навън е мрачно и облачно. Те ви осигуряват добра защита срещу т. нар. слънчево стареене, като ви предпазват от вредното влияние на UV лъчите.

 

Повеля 3: Кожата също обича да хапва. Не пропускайте да задоволите апетита й с подходяща храна, богата на антиоксиданти. Последните знаят как да се справят със свободните радикали – основните виновници за остаряването.

 

Повеля 4: Пак сте си легнали без да свалите грима от лицето си. Засрамете се! Кожата крещи от умора, а вие запушвате уши и я оставяте да се мъчи през нощта.

Обаче докато нехаете, размазаната ви спирала се смесва с мръсотията и мазнината и резултатът е налице. Погледнете го в огледалото на сутринта, ако ви стиска.

 

Повеля 5: Ексфолирайте кожата на цялото тяло редовно! Спокойно може да се доверите и на домашно направен скраб от захар, който е много по-приятелски настроен към кожата, отколкото импровизирания ексфолиант от сол. Имате пълното право да изпробвате и други продукти, за да откриете най-добрия за вас.

 

Повеля 6: Измивайте лицето, врата и гърба си след интензивна физическа дейност. Знаете, че по време на тренировка се освобождават повече хормони, което може да причини неприятно омазняване. Не сте готови за това, нали?

 

Повеля 7... е под въпрос. Тя се отнася до хидратирането на кожата и за това колко вода е нужно да пие тя, за да се чувства наистина добре. Със сигурност няколко чаши на ден няма да ви навредят, но ако сте почитатели на прозрачната течност, може да я направите вашата седма повеля.

 

И така: какво ще добавите още? Кои от тези правила ви вършат работа и кои са загуба на време според вас? Ще се радваме, ако споделите мнение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май