Защо напускаме любимите си мъже?

Защо напускаме любимите си мъже?

Често човек много обича половинката си, но въпреки това се разделя с нея. Как и защо става така? Навсякъде се срещат статии и съвети за това как да привлечем даден мъж и как после да го задържим до себе си. Знаем всичко за "подводните рифове" на съвместния живот, знаем какво да му готвим и с какви разговори да го заинтригуваме. Но един ден и тази връзка приключва, стягате си багажа и отивате да търсите нов живот. Добре е при това да не изпитвате вече нищо към бившия партньор. Но често в душата остава смътна и необяснима мъка. Защо все пак напускаме онези, които обичаме?

1810176

Изнеси боклука!

Най-простата и обяснима причина е непоносимостта на съвместния живот. Доста разпространен е случаят, когато рутината просто убива голямата любов. Купчини неизмити съдове, спорове чий ред е за изнасяне на боклука, редица битовизми, довеждащи до един и същ трагичен резултат. Всъщност много жени не осъзнават доколко са катастрофални разминаванията в мненията, например относно поддържането на чистота в дома. Както знаете, всеки малък спор има потенциала да прерасне в жесток скандал.

1810184

На него му е все едно

Когато мъжът приема жената като даденост, жената си тръгва. Макар представителките на слабия пол по природа да са крайно търпеливи, те са и много емоционални и имат нужда от постоянен обмен на енергия. Колкото и абсурдно да звучи, ако във връзката няма определена доза емоция, жената може да се почувства зле и дори да се поболее. Много малко жени са способни просто да живеят до мъжа – именно "до", а не заедно с него, без да получават внимание от негова страна. Рано или късно ни се иска да получим най-сетне тези емоции – ако ще и от някой друг.

1810180

Отело

Ревността може да има много лица. Не е нужно мъжът да полага кой знае какви усилия и примерно да забранява на партньорката да се среща с приятелки, за да я докара до нервен срив. Повечето жени бягат от ревнивците много по-рано. От малки сме научени да не четем чужди писма. Кой тогава му дава правото да чете съобщенията на телефона или компютъра ви, да преглежда личния ви дневник? Жената напуска ревнивия мъж, не защото не го обича, а защото за много дами нарушаването на границите на личното пространство е непростимо предателство. Дори ако в прегледаните лични данни липсват компромати.

1810186

Скъперникът плаща два пъти

И на втория път цената е раздяла. Не всички възприемат меркантилността и скъперничеството като пестеливост. Настояването на мъжа за разделен бюджет в двойката може да е непростимо за жената. Повечето дами не горят от желание да си пръскат парите наляво и надясно или да си правят колекции от диамантени бижута. Но едва ли някоя жена ще търпи дълго парите да й се дават строго по поискване и срещу разписка. Ясно е, че всяка представителка на слабия пол понякога има нужда от нова рокля, чанта или чифт обувки, какво остава пък за по-насъщните консумативи.

1810182

Скъпа, женен съм!

1810178

Това е последната и сигурно най-болезнена причина една жена да напусне мъж, когото обича до лудост. Дори и обезумели от любов запазете здравия си разум. От самото начало на подобна връзка си втълпете, че единствената перспектива тук е раздялата. Друг вариант за финал няма. Ако се посветите изцяло на женен мъж, не забравяйте, че най-вероятно няма да получите нищо в отплата. Белгийската писателка Амели Нотомб е казала "Ако не мога да те обичам завинаги, ще ти дам за година толкова любов, колкото бих могла да ти дам за цял живот". Така даваме цялата си любов на най-прекрасния на света женен мъж и после си отиваме. Само понякога си позволяваме да си спомняме за него – до края на живота си.









ключови думи:
любим напускане

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април