Знаем формулата на красотата

Чували ли сте за златното сечение? Хайде сега, вижте го :)
Знаем формулата на красотата

Истинската красота била невидима за очите, ама едва ли бихте се хванали с човек, който носи торба на главата си. Каквото и да си говорим, външният вид е от огромно значение, в противен случай нямаше да има хора, които са известни предимно с това, че са хубавички. Как обаче да разберем какво ще рече "хубавичък"? Някои казват, че тая работа била бая субективна и всеки си имал вкус. Ние пък вярваме в числата.

Науката също. Доктор Стивън Маркард е специалист по устна и лицево-челюстна хирургия, посветил една много сериозна част от живота си на откриването на ключа към физическата привлекателност. И като един особено благоразумен човек, в един момент се е сетил да се позове на т.нар. златно сечение, известно още като божествената пропорция или φ (фи). Като едни истински лаици в математиката ще отбележим, че решите ли да пресмятате съвършенството или живота въобще, няма как да се измъкнете от това число*, защото то е навсякъде, дори и да не го подозирате.

Доктор Маркард извършва серия от наблюдения върху различни култури по цял свят и в един момент установява, че в общи линии, всички етноси имат едно и също възприятие за лицева красота. Също така, той анализира човешкото лице от древни времена до днес и в крайна сметка заключава, че привлекателността е не само неразривно свързана с φ, но може да бъде шаблонизирана за двата пола и за всички раси, култури и епохи. За тази цел хирургът разработва и патентова своеобразна маска за красота, в чиято основа стоят фигурите пентагон и декагон. Публикуваме я тук, за да я видите, но по-качествена нейна версия можете за изтеглите от сайта на Маркард и да я наложите върху своя снимка, за да проверите дали в крайна сметка всичките тези комплименти не са били лъжовни. Може спешно да се нуждаете от хирургическа намеса, знае ли се?851125Beauty Analysis

Ако ли не ви се занимава, можете да посетите ето този сайт, който обещава, че ще свърши всичката работа вместо вас. Междувременно можете да прегледате няколко снимки на култови красавици от близкото и далечното минало, които чудесно се вписват в шаблона на Маркард.851124Glamour DazeЛейди Агню851111Glamour DazeСара Бернар851107Glamour DazeМарлене Дитрих851112Glamour DazeОдри Хепбърн851121Glamour DazeГрета Гарбо851113Glamour DazeГрейс Кели851106Glamour DazeМерилин Монро

На следното видео пък можете да видите как маската може да се използва на практика, за да разхубави произволно лице с умелата употреба на програма за графична манипулация.

А сега ми се иска да ви кажа нещо съвсем сериозно. Не се занимавайте с глупости, ами се погрижете за себе си отвътре, за да сте хубави отвън. Хранете се с истинска храна**, движете се редовно и с удоволствие, смейте се на воля и забравете за глупавата маска със златното й сечение. И вземете да ни ударите един палец във фейсбук, защото ние ще ви помогнем да направите всичко това.

 

* 1,618. Приблизително

** Такава, каквато не е произведена във фабрика, сещате се

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май